Szeretettel köszöntelek a Spanyolország Imádói közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Spanyolország Imádói vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Spanyolország Imádói közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Spanyolország Imádói vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Spanyolország Imádói közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Spanyolország Imádói vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Spanyolország Imádói közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Spanyolország Imádói vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Minden nyaralásról úgy térek haza, hogy hozok valamilyen jellegzetes finomságot az adott országból. Nézzük, mit érdemes hozni szeretett Spanyolországunkból!
Bor: A borászat Spanyolország legrégebbi mesterségei közé tartozik. Spanyolország hihetetlenül gazdag borkultúrával rendelkezik és borai messziföldön is híresek. Eredetileg francia szerzetesek jártak át a remek földű spanyol területekre szőlőt termelni, majd a bort visszavitték Franciaországba. Minden régióban más éghajlati viszonyok és más talajminőség befolyásolja a bor ízét, ezért olyan széles a spanyol borok skálája és ennek köszönhetjük a fenséges sherryt, a borokat és habzóborokat is.
Olívaolaj: Majdnem minden spanyol falucskának megvannak a maga olajgyártási praktikái. Az olívaolaj gyártásának hagyományát a mórok honosították meg, azóta Andalúzia és Katalónia is megtartotta ezeket az ősi módszereket. A folyékony aranyat érdemes hazahozni, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy a legmagasabb minőségű és legfinomabb olaj terem Spanyolországban. Az olajat rendkívül nagy becsben tartják, karaktert és különleges ízt tulajdonítanak minden szüretelésnek, akárcsak a finom boroknak.
Citrusok: A citrusféléket szintén az arab hódoltság alatt terjesztették el Spanyolországban. Citrom- és narancsültetvényekkel szegélyezték a tengerpartot és Andalúziát is, ezek a gyümölcsök ma is nagyon elterjedtek és népszerűek. Tényleg a Nap érleli a gyümölcsöket és ez meg is látszik rajtuk, a minőségre pedig nagyon ügyelnek, főleg azóta, amióta ilyen sok országban kapni őket.
Húsfélék: Aki járt már spanyol piacon, láthatta, milyen széles a választék a hentesek standjain. Az ínycsiklandó sonkák, kolbászkák és szalámik láttán mindenki elcsábul egy-egy falatra, abban pedig biztosak lehetünk, hogy csakis a legjobb minőség kerül a vevők elé. Az árusok szívesen kínálnak egy-egy szeletkét, ez azért is jó praktika, mert képtelenség kóstolás után megállni, hogy ne vegyünk legalább egy kis darabot valamiből.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
FGXpress España -- Spain -- Spanyolország -- sport.fgxpress.com/#/europe
Spanyolország Szállás
Spanyolország, 2011
Medúzainvázió Salou strandján